Uždaryti

TERRE EXOTIQUE Juodieji Kampoto pipirai

Šiuos pipirus sugrūdus grūstuve, pajusite jų skleidžiamas vaisių ir mentolio natas. Pipirus rekomenduojama naudoti lengvai grūstus visuose savo patiekaluose.

Šie „grand cru“ juodieji pipirai pagardina mėtų natomis įdaryta vištą, raudoną mėsą ar žvėrieną.

Juodieji Kampoto pipirai skinami ir rūšiuojami rankomis, po to džiovinami saulėje. Jie kilę iš Kamboto ir Kepo provincijos Kambodžoje.

„Kampot Pepper“ pirmą kartą paminėtas dar Angkoro karalystėje. Rašytinius įrašus galima atsekti XIII amžiaus tyrinėtojo Tcheou Ta Kouanau kelionių žurnale…

Manoma, kad kinų imigrantai iš Hainano regiono atvežė pipirų į Kampotą. Jie jau augino pipirus Kinijoje.

Kolonijiniu laikotarpiu, šie pipirai pasiekė savo šlovės viršūnę ir tapo pagrindiniu Kambodžos maisto eksportu. 1975 m. Khmerų Roužas pipirų auginimą sumažino beveik iki nulio ir pradėjo auginti ryžius.

2009 m. „Kampot pepper“ tapo pirmaisiais Kambodžos pipirais, įgijusiais saugomos geografinės nuorodos statusą (SGN).

Prancūziškų „Espellette“ čili pipirų ūkininkų sąjunga padėjo Kambodžos ūkininkams gauti SGN iš Prancūzijos plėtros agentūros (Agence Française de Développement). SGN leido „Kampot“ pipirų augintojams padidinti pajamas dešimteriopai. Tai yra puikus tarptautinio ūkininkų solidarumo pavyzdys.


Gamintojas:

Kerex Sarl

61 quai de la Loire, 37210 Rochecorbon, Prancūzija


Sudedamosios dalys: 

- Juodieji Kampoto pipirai.


Kilmės šalis: Kambodža


Grynasis kiekis: 70 g.

Šiuo metu prekė negalima.
TERRE EXOTIQUE Juodieji Kampoto pipirai
Kitos prekės šioje kategorijoje
Mes naudojame slapukus, kad galėtume geriau suprasti, kaip svetainė naudojama. Toliau naudodamiesi šia svetaine jūs sutinkate su mūsų slapukų politika. Sužinoti daugiau
Gerai